Fra Kærester til Kolleger - et kursus for skilte i fælles forældreansvar

Når skilsmissen er en realitet, står man på tærsklen til et nyt og anderledes livskapitel. Skilsmisse er i dag en såkaldt almindelig begivenhed, men for den enkelte familie er det ikke almindeligt. Det kan være vanskeligt at skulle håndtere en lang række følelsesmæssige udfordringer samtidig med, at man skal tage hånd om sine børn, hvis verden er brudt op og forandret.  Til tider kan det opleves uoverkommeligt.

Undersøgelser har vist, at det er helt afgørende, for at børn kommer godt igennem en skilsmisse, at forældrene kan samarbejde og kommunikere respektfuldt og uden konflikter. Det er ofte lettere sagt end gjort. Det giver derfor god mening at søge hjælp til vejen videre efter en skilsmisse.

Fra Kærester til Kolleger er et kursustilbud til jer, som gerne vil have hjælp til at håndtere skilsmissen så hensigtsmæssigt som muligt, både for jer selv og børnene. Kurset afholdes som et fyraftenstilbud, tre aftener fra kl. 17-20. Kurset vil indeholde viden om børns reaktioner og behov, når livet forandres. Der vil være undervisning i kommunikation og samarbejde, samt viden om og hjælp til konfliktforståelse og konflikthåndtering.

Tidligere deltagere i kurset har udtalt:
-          "Kurset er en selverkendelsesproces, der er ingen facitliste".
-          "Jeg går ud af døren med en positiv følelse i rygsækken og at dette er starten til noget godt.  Det har været et rigtig godt kursus"
-          "Med udgangspunkt i at vi gjorde det for børnenes skyld, har jeg fået noget med hjem fra kurset".
-          "Kurset kom hele vejen rundt og kurset var meget givende."

Praktiske oplysninger:

Undervisere og vejledere:
Lone Kirk, familiebehandler i Rådgivning & Forebyggelse, Tårnby.
Lea Wenzel, familiebehandler i Rådgivning & Forebyggelse, Tårnby

Deltagere:
I skal være skilte (I behøver ikke at have været gift), og helst indstillet på at deltage i kurset begge 2 og I skal have barn/børn sammen.

Tilmelding:
Gerne hurtigst muligt, dog senest  onsdag den 11. oktober 2017 på lel.bk@taarnby.dk eller eller lki.bk@taarnby.dk.  I vil få bekræftelse pr. mail eller pr. telefon, om der er plads på kurset.

I tilmeldingsmailen vil vi bede jer skrive navne på deltagere, hvornår I blev skilt, antal og alder for jeres børn samt jeres nuværende deleordning for børnene samt jeres telefonnumre.

Har I brug for yderligere information er I velkomne til at kontakte Lea på telefon: 30 76 03 85 eller Lone på 30 76 03 77

Hvornår:
3 tirsdage, den 31. oktober og den 14. + 21. november 2017 kl. 17-20

Hvor:
Undervisningslokalet i Familiehuset, Amager Landevej 61, 2770 Tårnby

Forplejning:
Der vil være en sandwich samt frugt og kaffe/the.

Undervisning:
Der vil skiftevis være fælles undervisning for alle og kortere snakke mellem det skilte par.  Lea og Lone vil gå rundt som vejledere ved samtalerne til de enkelte skilte par. Der vil ikke blive lagt op til fælles snak i plenum.

Pris:
Kurset/Deltagelse er gratis for borgere i Tårnby Kommune. Borgere med bopæl i anden kommune kan tilmeldes efter henvisning med betalingstilsagn fra sagsbehandler i bopælskommunen.

Venteliste:
De af  jer der evt. ikke får en plads vil blive skrevet på en venteliste til efterfølgende kursus.

Der vil være opstart af kurset ca. 3-4 gange årligt og datoerne meldes løbende ud.